Därför är en SUP bräda en härlig sommaraktivitet

Att dansa fram på vattenytan i sommarsolen är en fantastisk upplevelse. Att dessutom kunna göra det tillsammans med familjen är underbart. Det är helt enkelt den perfekta aktiviteten för den aktiva familjen som både vill ha motion och nöje i ett.

Det är en fantastisk känsla att glida fram helt ljudlöst på en spegelblank sjö. Med en SUP bräda kan du få den upplevelsen. SUP är en förkortning för stand up paddling och är helt enkelt en lite större surfbräda som du står på och paddlar dig fram. Det finns olika typer av brädor och om du inte har använt en SUP tidigare kan en nybörjarbräda vara en bra idé. Det finns även SUP-brädor där du kan ha ett barn sittande. Det är en perfekt fritidsaktivitet för hela familjen. Om ni har varsin SUP kan ni packa matsäcken och paddla över sjön till en strandplätt där ingen annan är. Förutom att göra en utflykt går det att bara ta en tur på en spegelblank sjö och bara njuta av att kunna vara på vattnet. Förenklat går det att säga att du kan använda SUP-brädan där det finns vatten.

Fördelar med en SUP-bräda:

• Bra träning för hela kroppen.
• Tränar balansen.
• Rogivande.
• Passar hela familjen.
• Avkopplande.
• Ger ett nytt perspektiv av naturen.

Att stå på en SUP-bräda är avkopplande

Det finns många fördelar med att använda en SUP-bräda. Du aktiverar hela kroppen samtidigt tränar du balansen. Det fina med att paddla med en SUP-bräda är att du knappt tänker på att du tränar. Det är en sådan härlig upplevelse att du knappt kommer att märka när det blir lite jobbigt. Det är en härlig känsla när du har hittat balansen och börjar slappna av på brädan. Det kan vara en bra idé att använda en flytväst men det är speciellt viktigt för barn som paddlar eller som åker med på brädan. Det är även avstressande att vara på vattnet. Det händer något med kroppen när du lämnar fast mark. Tänk på att ta med dig mobilen och att lägga den i vattentätt fodral i fall något skulle hända.