Så rustar du bilen för vinterväglag

Den som ska ut och köra på vägarna när snön faller tungt och det råder vinterväglag gör bäst i att se till att bilen är i god kondition. Vinterdäcken är det i särklass viktigaste att se över. Sedan är det bra att ha diverse saker i bilen om något skulle hända.

När du ska åka iväg till Norrland för att pimpelfiska är det viktigt att du förbereder bilen inför resan. Det som är mest avgörande när det gäller bilkörning på vinterväglag är att däcken och fälgarna är i gott skick. Om du vet med dig att dina hjul sjunger på sista versen är det ett bra drag att beställa nya innan du ska åka och pimpelfiska. Om du vill köpa säkra fälgar ska du kolla in Aez fälgar som erbjuder olika modeller. AEZ fälgar passar till både mindre personbilar och större SUV:ar. Alla fälgarna från AEZ är av hög kvalité och lätta att montera.

“Det är jätteviktigt att ha bra däck på bilen.” Läs mer här om hur du förbereder bilen.

Välj bra vinterdäck

Samtidigt som du beställer fälgar kan du passa på att köpa däck. Det finns olika typer av vinterdäck att välja mellan. Det kan vara ett komplext val men fundera över hur du kör på vintern och vilket väglag det ofta brukar vara. Tänk på att byta hjul på bilen i god tid innan första december. Innan du åker för att pimpelfiska ska du även utrusta bilen med ficklampa, extra lampor till lyktorna, varma kläder och filtar, reflexväst och snöspade. Du kan även smörja alla lister och lås för att minska risken att de fryser fast.