Därför ska du försäkra fiskebåten

Att försäkra din nyinköpta fiskebåt är väldigt viktigt. Om du inte har en försäkring kan en skada eller olycka stå dig väldigt dyrt. Välj en försäkring som ger ett bra och gediget skydd.

Om du planerar att köpa en fiskebåt finns det en hel del saker som är bra att tänka på. Förutom att hitta en bra fiskebåt i rätt prisklass behöver du även tänka på att försäkra den. När du försäkrar din båt har du möjlighet att få ersättning om något skulle hända med båten. Gå in på https://svenskasjo.se/ om du vill ha en trygg båtförsäkring. Svenska Sjö är experter med en lång och gedigen erfarenhet av diverse skador och andra båtrelaterade incidenter.

“Båten hade aktern under vatten.” Läs mer här om fiskebåten som höll på att sjunka.

Båtförsäkringen är en säkerhet

En båtförsäkring täcker vanligtvis skador som uppkommer när du lägger i eller tar upp båten, vid transport, ute på sjön och vid skadegörelse. För det mesta ingår det även rättsskydd och sjöassistans i en båtförsäkring. Det är dock alltid viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren. Hur mycket en båtförsäkring kostar varierar men generellt några tusenlappar per år.

Kontrollera båten innan du betalar den

Oavsett om du köper en fiskebåt eller en fritidsbåt behöver du göra din hemläxa. Köp inte bara första bästa fiskebåt utan ta dig tid och kolla marknaden av marknaden ordentligt. Du ska köpa en fiskebåt som du faktiskt vill ha. Köper du en begagnad båt behöver du gå igenom båten noggrant för att inte råka ut för missöden. Innan du beger dig ut med din nya fiskebåt är det en god idé att ha koll på hur du är säker på sjön.